CUM?

O caracteristica definitorie a fiintei umane este ca are constiinta propriului sine si poate intelege semnificatia propriilor experiente.

Pentru unii, orice explicatie transmisa de o autoritate este suficienta. Insa altii aleg sa isi faca propriile interpretari, sa ia in calcul propriile emotii si senzatii si sa isi construiasa un drum personalizat spre obiectivul propus.

Programele TRANSFORMATIV fac referire la acest tip de gandire autonoma – o gandire proprie care necesita a contesta ipotezele cuiva si chiar propriile idei sa fie privite cu indoiala.

Cea mai importanta etapa a dezvoltarii discernamantului are loc atunci cand omul isi da seama ca modelele vechi de perceptie nu mai sunt relevante, incepe sa stabileasca noi cai si, in final, integreaza modelele vechi si noi. Acest moment are ca rezultat o integrare mai mare a personalitatii, o crestere a potentialului uman.

Acest proces inseamna o extindere a constiintei care ne schimba modul de a fi in lume. O astfel de schimbare implica intelegerea despre noi insine, intelegerea relatiilor in structurile interconectate, constientizarea corporala si a propriei simtiri, obiceiurile de a vedea lucrurile, viziunea despre multiplele fatete ale vietii, pacea si bucuria personala.

TRANSFORMATIV propune un mod de a invata centrat pe aprofundarea
felului in care ne vedem pe noi insine si lumea in care traim.

Invatarea transformativa este procesul de a da o interpretare proprie (noua sau revizuita) a sensului unei experiente.

Pentru ca omul sa-si schimbe schemele de semnificatie (crezuri, atitudini, reactii specifice), trebuie sa se implice in reflectia critica asupra propriilor experiente, ceea ce duce la o transformare de perspectiva.

Procesul de transformare a perspectivelor are 3 dimensiuni:

Convingerile

Revizuirea modelelor de gandire

Comportamentale

Schimbari in stilul de viata

Psihologice

Schimbari in intelegerea sinelui

Invatatura ne-o ofera viata, noi doar punem reflectorul pe ea pentru a-i descifra intelepciunea.

Actiunile TRANSFORMATIV urmaresc simultan doua linii directoare care, uneori, par a fi in conflict: rational - teoretic si emotional - imaginativ. Pentru ca atat rationalul cat si emotionalul joaca un rol important in invatarea omului.

In organizatii, actiunile TRANSFORMATIV stimuleaza elementele de baza ale culturii, inclusiv norme, valori si ipoteze in baza carora organizatia functioneaza. Asta afecteaza modul in care oamenii din organizatie isi percep rolurile, responsabilitatile si relatiile.

Schimbare perceptiilor individuale duce la schimbarea comportamentului in cadrul organizatiei.

Sentimentul despre cine suntem, despre valoarea si propriul potential vor fi in centrul procesului de invatare, conducand la legaturi mai profunde cu noi insine, cu ceilalti, cu mediul exterior, cu visurile personale.

TRANSFORMATIV transforma teoria in practica intr-un mod natural, prietenos, proaspat, distinct.

De sus in jos. De jos in sus. Dinauntru afara. Dinafara inauntru.

Toata lumea va fi implicata concret, astfel incat noul model nu va fi o idee memorata,
ci o mentalitate integrata prin noul comportament.

Contact